|
Kategoria: Artykuły spożywcze -> Maszyny dla przemysłu spożywczego
Kraj: Polska
 KW350 to jarzyniarka z własnym napędem, służy do rozdrabniania różnych gatunków warzyw i owoców przez tarcie, krojenie na plastry i kostki. Urządzenie składa się z członu napędowego, korpusu, pokrywy ze wsypem i dociskaczem oraz zestawu tarcz roboczych. Maszyna wyposażona jest w wyłącznik zatrzymujący silnik przy podniesionym dociskaczu.[...] Szczegóły...  W ofercie Obram znajduje się wiele urządzeń procesowych. Podstawowe z nich to:
- Stacje mycia C.I.P.
- Pasteryzatory: mleka, śmietanki, serwatki, wody technologicznej i inne
- Termizatory
- Układy do odzysku ciepła
- Układy membranowe
STACJE MYCIA C.I.P.
Stacje mycia OBRAM przeznaczone są do mycia i dezynfekcji chemicznej wyposażenia technologicznego, zbiorników procesowych oraz rurociągów technologicznych w zakładach przemysłu spożywczego w systemie zamkniętym C.I.P.
Budowa[...] Szczegóły...   Klipsownice półautomatyczne pneumatyczne - typ PA-90-J
(na wózku jezdnym)
Półautomat podwójnego klipsowania stosowany w małych i dużych zakładach przetwórstwa spożywczego. Przystosowany do wszystkich typów osłonek o kalibrze 30-100 mm, a dla osłonek poliamidowych także większych średnic.
Klipsownice półautomatyczne są mechanicznie sprzężone z nadziewarką (pompą farszu), a poprzez połączenie elektryczne steruje pracą nadziewarki - przekazując jej sygnał podania[...] Szczegóły...   Wykorzystując swoje doświadczenie w budowie rurowych wymienników ciepła, konstruktorzy z KATES zastosowali własne rozwiązanie systemu rur, pozwalające na zmniejszenie gabarytów całego urządzenia, uniknięcie naprężeń cieplnych wynikających z dużych różnic temperatur przepływających czynników oraz co najważniejsze, stworzenie wąskiej strugi obrabianego cieplnie produktu.
Ten ostatni warunek pozwala na zachowanie dużej burzliwości przepływu nawet gęstej cieczy, a[...] Szczegóły...  Różnego rodzaju piece, między innymi:
* piece wsadowe,
* piece obrotowe,
* piece tunelowe,
* piece konwekcyjne /cukiernicze, piekarnicze, gastronomiczne/.
Proponujemy Państwu piece o różnej powierzchni wypiekowej, w zależności od Państwa potrzeb i możliwości produkcyjnych. Podobnie jak wielkość pieca możemy dostosować się jeśli chodzi o rodzaj zasialania /energia elektrycznam gaz, olej/.[...] Szczegóły...  PIECE OBROTOWE
Piece wykonane są z wysokiej jakości stali nierdzewnej przeznaczone dla piekarń i cukierni, gdzie powierzchnia stanowi problem. Na życzenie klienta palnik montowany jest z prawej lub lewej strony. Prosty w obsłudze i czytelny panel sterujący może posiadać regulatory elektro-mechaniczne bądź klawiaturę cyfrową. Ustawia się na nim temperaturę, czas wypieku oraz czas zaparowania komory wypiekowej. W przypadku panelu elektronicznego istnieje możliwość przygotowywania[...] Szczegóły...  W swojej ofercie firma Techmet posiada
Oparzelniki zanurzeniowe
Oparzelniki na wisząco ( wodne )
Szczeciniarki kołyskowe ( do 40 szt/h )
Szczeciniarki bramowe ( do 150 szt/h )
Szczeciniarki śrubowe ( powyżej 150 szt/h )[...] Szczegóły...   Po procesach magazynowania żywca, głuszenia i wykrwawiania, oparzania i szczecinowania oraz czyszczenia sztuki trafiają na część czystą ubojni i rozpoczynany jest proces obróbki.
Wamma porzez zespoły podestów rynien a także przenośniki zapewnia zwiększenie wydajności pracy zachowując ergonomię a także wszelkie wymogi BHP.[...] Szczegóły...  Dozownik objętościowy DV
Dozownik objętościowy DV służy do nalewania dowolnego rodzaju płynu o dowolnej lepkości takich jak: wody, soki, oleje, miody, kremy, lakiery, keczupy, pasty BHP, pasty typu Cif itp. jak i również płynów zawierających ciała stałe, w dowolne opakowania. Napełnia odmierzając ustawio-ną objętość.
Dozownik jest produkowany w czterech typach:
- DV - 50, - DV - 500, (cyfry oznaczają maksymalną
- DV - 1000, - DV – 3000, DV-5000 dawkę płynu[...] Szczegóły...  Linia przeznaczona jest do produkcji twarogu w technologii bezchustowej, z wykorzystaniem multiform twarogowych produkcji Obram.
Wszystkie urządzenia technologiczne powiązane są ze sobą systemem transportowym form twarogowych.
Taki sposób konstrukcji linii pozawala na osiąganie dużych wydajności produkcyjnych przy stosunkowo niewielkiej powierzchni zabudowy.
Obróbka technologiczna mleka odbywa się w kotle koagulacyjnym. Odpowiedniej dojrzałości skrzep twarogowy poddawany jest[...] Szczegóły...
|
|